Een vetafscheider bovengronds, wat is dat precies? 

Voor horecazaken geldt in de praktijk uiteraard dat ze te maken hebben met een behoorlijke hoeveelheid aan afvalwater. Het hoeft niet gezegd dat, dat afvalwater niet zomaar mag worden geloodst. Vooraleer ze naar het riool kan worden gestuurd dient ze dan ook te worden ontdaan van dierlijke evenals plantaardige vetten evenals slib delen. Het is net omwille van deze reden dat er gebruik wordt gemaakt van een vetafscheider bovengronds. Deze installatie zorgt ervoor dat jouw afvalwater precies op die manier wordt behandeld zodat ze op propere wijze in het riool kan worden geloodst. Ben jij ook benieuwd om hier meer over te weten te komen? Alle informatie op deze pagina vertelt je meer over het gebruik van een bovengrondse vetafscheider. 

bezoek de website

Waarom gebruik maken van een vetafscheider bovengronds?

Wanneer je een vetafscheider wenst te kopen zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat deze in verschillende vormen kan worden aangekocht. We maken dan ook een onderscheid tussen een ondergrondse versie en een vetafscheider bovengronds. Voor het merendeel van de horecazaken geldt dat ze uiteindelijk de keuze maken om deze laatste te kopen. Dat niet alleen omdat ze aanzienlijk voordeliger uitvalt in vergelijking met het eerstgenoemde exemplaar, maar ook omdat ze veel eenvoudiger kan worden geplaatst. Als ook jij van plan bent om voor jouw horecazaak een vetafscheider te kopen kan de keuze voor een bovengronds exemplaar dus al snel zijn gemaakt.

Waarom zijn flexibele koppelingen nodig? 

Bij het kopen van een vetafscheider bovengronds wordt er steevast benadrukt dat er rekening moet worden gehouden met de aanwezigheid van verschillende, specifieke onderdelen. Eén van deze onderdelen zijn zogenaamde flexibele koppelingen. Deze zijn noodzakelijk omdat ze voorkomen dat de afscheider bij een geringe verzakking aan de leidingen komt te hangen. Bovendien geldt voor deze koppelingen eveneens dat ze eenvoudig aan te sluiten zijn tussen enerzijds de leiding en anderzijds de afscheider. Het is mogelijk om ze gewoon over de leiding te schuiven, de put er tussen te plaatsen en ze vervolgens terug half terug te schuiven. In ieder geval doe je er dus zeker goed aan om te controleren of er sprake is van de aanwezigheid van dergelijke koppelingen of niet. 

Wat vertelt het laagdikte alarm je precies?

Bij het kopen van een vetafscheider bovengronds wordt er in de praktijk doorgaans ook benadrukt dat er aandacht moet worden besteed aan de aanwezigheid van een zogenaamd laagdikte alarm. Het spreekt voor zich dat je er bij het gebruik van een vetafscheider rekening mee dient te houden dat deze op regelmatige basis moet worden geleegd. Voor het laagdikte alarm geldt dat ze duidelijk maakt wanneer de vetafscheider waar gebruik van wordt gemaakt te vol is en wanneer ze met andere woorden dient te worden geleegd.

Best een aantal factoren om rekening mee te houden bij de vetafscheider bovengronds

Alle informatie die je hebt aangetroffen op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat er bij de aanschaf van een vetafscheider bovengronds best een aantal verschillende zaken zijn waar je ongetwijfeld rekening mee zal willen houden. Besteed je voldoende aandacht aan al deze verschillende zaken? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je met zekerheid een voor jou interessante vetafscheider zal weten aan te schaffen. Dat is uiteraard alleen maar mooi meegenomen.

Voor meer informatie, bezoek deze website.